Ga naar de inhoud

Duo Musa in Nairobi keramiek

28.25

Verdien 29 punten door dit product aan te kopen.

Je eigen bananen kweken? Als jij deze planten goed verzorgd kan dat! Om eetbare vruchten te krijgen moet je de bloemen wel zien te bevruchten.
Bananen groeien niet aan bomen, maar aan planten. De ‘stam’ bestaat eigenlijk uit een opeenstapeling van bladresten. Die grote bladeren maken dat de plant snel een tropische indruk geven aan je interieur.

Uitverkocht

Artikelnummer: VDE23 Categorieën: , , , Tag:

Duo Musa. Deze Musaceae bananen familie komt oorspronkelijk uit Oost-Azië, van daaruit is de plant verspreid over de rest van de wereld, in landen rond de evenaar. Veel mensen kennen de bananenplant van verre reizen en vakanties, want ze groeien vooral in warme streken, van Tenerife tot Indonesië en van Thailand tot Mexico. Op plantages werden ze gebruikt om koffie-, cacao- en peperplanten te beschermen tegen de felle zon, pas later werden ze gewaardeerd om de vruchten.

Verzorgingstips:
De grond mag nooit uitdrogen. In de zomer verbruikt de bananenplant ongeveer 2x zoveel water als in de winter. Indien het in de zomer erg warm wordt zullen de grote bladeren veel vocht verdampen, het is dan noodzakelijk om dagelijks water te geven.

Over de kweker

Deze plant wordt geleverd met het label Fair Flora. Een Fair Flora plant is een eerlijke en duurzame plant. De milieu-impact is berekend en wordt actief verbeterd. Daarnaast wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd en is de kwekerij actief bezig met MVO. Via Fair Flora krijgt de kweker een eerlijke prijs voor het product, zodat verdere verduurzaming wordt mogelijk gemaakt. Daarnaast gaat van elk verkocht product een deel naar een van de goede doelen van Fair Flora. VDE Plant is een echt familiebedrijf, geleid door broer en zus Karin en Edwin van der Eijk, de derde generatie, samen met partner Hein Visser. In de moderne kwekerij worden op milieuvriendelijke wijze de mooiste kamerplanten gekweekt. We vinden het belangrijk met respect met onze omgeving om te gaan en het milieu niet te belasten. We gebruiken niet meer energie en grondstoffen dan strikt noodzakelijk.

Verzorgingstips

De bananenplant moet je lekker warm houden, in ieder geval nooit kouder dan een graad of 12C.
Zorg dat de aarde altijd vochtig is.
Het blad van de bananenplant is kwetsbaar voor knakken en scheuren.
De plant mag op een lichte plek, maar niet direct in de zon.
De grond mag nooit uitdrogen. In de zomer verbruikt de bananenplant ongeveer 2x zoveel water als in de winter. Indien het in de zomer erg warm wordt zullen de grote bladeren veel vocht verdampen, het is dan noodzakelijk om dagelijks water te geven.

Hoogte plant met pot

30 cm

Potmaat

12 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

XL Planten