Ga naar de inhoud

Strelitzia Nicolai XL

63.46

Verdien 64 punten door dit product aan te kopen.

Strelitzia Nicolai XL. Het is een tot 10 meter hoge, groenblijvende plant met meerdere stammen met een palmachtige bladerkroon.

Artikelnummer: AMM49 Categorieën: , , Tag:

Strelitzia nicolai is een plant uit de familie Strelitziaceae. Het is een tot 10 meter hoge, groenblijvende plant met meerdere stammen met een palmachtige bladerkroon. De grijsgroene, banaanachtige bladeren zijn 1,5 tot 2,5 meter lang, afwisselend geplaatst, langwerpig en lancetvormig. Ze zitten gerangschikt in een waaiervormig patroon en ontspringen vanuit de rechte stammen. De plant lijkt hierdoor op de reizigersboom uit dezelfde plantenfamilie en op een palm. Het onderste gedeelte van de stam wordt kaal als de bladeren daar afvallen.

De bloemen bestaan uit drie witte kroonbladeren en drie violette kroonbladeren. Het grijsblauwe schutblad is haaks afstaand en tot 35 cm lang.

De botanische naam Strelitzia is afkomstig van Charlotte van Mecklenburg-Strelitz en de soortaanduiding nicolai is een eerbetoon aan Nicolaas II van Rusland.

Strelitzia nicolai is endemisch in subtropisch Zuid-Afrika. De plant kan wereldwijd worden aangetroffen in botanische tuinen.

Jonge exemplaren kunnen als kamerplant goed tegen een lage relatieve luchtvochtigheid en minder daglicht in de winter.

Over de kweker

Ammerlaan The Green Innovator heeft in Pijnacker al tientallen jaren een handelskwekerij met 6 hectare kassen met tropische groene planten. Er worden regelmatig nieuwe soorten aan het grote assortiment toegevoegd en nieuwe duurzame technieken zoals aardwarmte geïnstalleerd

Hoogte plant met pot

100 cm

Potmaat

24 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

XL Planten